Kunst / Design

 

Kontakt os

 

  Svendborg Seniorakademi

  Ørkildsgade 21

  5700 Svendborg

  Tlf. 30  69  37  67

 

  Kontortid:

  Fredag kl. 10.00 - 12.00

 

  Telefontid:

  Fredag kl. 10.00 - 12.00

  Lukket i juni og juli samt

  fra 6. december til og med      den 07. februar.

 

  E-mail:

  kontor@seniorakademiet.dk

 

  Bankkonto:

  Fynske Bank

  Reg. 0815   

  Konto. 0000 25  59  71

 

  Cvr - nummer: 20476230

 

  MobilePay: 24963


"Det er ikke sandt, at mennesker holder op med forfølge drømme, fordi de bliver gamle.  De bliver gamle, fordi de holder op med at forfølge drømme."


Gabriel Garcia Márquez


Kunst/Design 


Program: forår 2021.Strikning i teori og praksis:  studiegruppe

onsdag kl.14.15 -16.15 ulige uger i rødt lokale.

Elsebeth Giessing.

Strikkegruppen vidensdeler, idéudveksler og udforsker i fællesskab strikkehåndværkets kulturhistorie og teknikker, som de kommer til udtryk primært i Danmark og de øvrige nordiske lande, men også i den øvrige verden, herunder hvordan det beskrives i mønstre. Strikning vil naturligvis være en del af holdets aktiviteter, så vi i praksis kan udføre det, vi lærer undervejs. En vis forhåndskundskab til og færdighed i strikning vil derfor være en fordel for deltagerne. Der må påregnes lidt udgifter til garn og mønstre.Tegning som redskab og kommunikation

Tirsdag fra kl.13-15 i rødt lokale. d. 12.jan – 19.jan – 26.jan – 2.feb

Jørgen Te-jun Chang

For at deltage kræves ingen forudsætninger, særligt kendskab eller kunnen. Blot lyst til at bruge nogle få tegneredskaber og et stykke papir, og opdage at tegning ikke blot er en ”Kunstform” men også, på helt enkel vis, kan bruges som et personligt redskab til mangt og meget i dagligdagen og til personlig fornøjelse, f.eks. til fastholdelse og udvikling af tanker og ideer – som personlige notat og registrering af følelser eller oplevelser – til at planlægge og formidle praktiske oplysninger – som ren leg evt. sammen med børnebørn! 

Der kan indgå idé-udviklings metoder, enkle konstruktions- og plantegninger, kaligrafi, mønstre, rejseskitser mm.

Forløbet tænkes som et samspil mellem de deltagende. Med gensidig indput, samt inspirerende eksempler fra håndværk og kunsthistorie.

Jørgen Chang er uddannet lærer fra Den Grafiske Højskole. Han har arbejdet professionelt med kommunikation og grafisk design, herunder tegning, illustration og kreative processer. Desuden har han undervist på uddannelser for grafisk design.