Kontakt os
Svendborg Seniorakademi
Ørkildsgade 21
5700 Svendborg
Tlf. 30 69 37 67
Kontor/telefontid:
Telefontid: Hver fredag
kl. 10 - 12
Kontortid:
1. fredag i måneden
kl. 10 - 12
E-mail:
kontor@seniorakademiet.dk
Bankkonto:
Fynske Bank
Reg. 0815
Konto. 0000 25 59 71
Cvr - nummer: 20476230
MobilePay: 24963
Højskoledage/ Foredrag
Program: Efterår 2024
Højskoledage/Foredrag
Foredrag og højskoledage foregår i rødt lokale, hvis ikke andet er anført.
Der kræves tilmelding til højskoledage og foredrag. (tilmelding@seniorakademiet.dk)
Højskoledage:
d. 2-3. november:
”Tør vi tale om døden?”
En weekend med samtaler og foredrag og film om et svært emne, som altid er aktuelt, ikke mindst når man er nået til senior stadiet!
Programmet er færdigt og har bl.a. tilsagn fra Elisabeth Rokkjær Hammer, Odense, der er den del af det palliative team i Danmark, og har en film på programmet.
Så sæt kryds i kalenderen, for det bliver helt sikkert en interessant weekend.
Det fulde program for weekenden kan læses her!
Pris: Samlet pris for begge dage er 200 kr. for medlemmer og 300 kr. for ikke-medlemmer.
Der kræves tilmelding til weekenden senest 24. oktober.
d. 10. og d. 24. november:
Strikning i Norden i historisk perspektiv
De tidligste eksempler på strikning menes at være en samling kulørte, mønstrede strømper fundet i Ægypten i 1929 af en engelsk samler, som senere gav dem til Victoria & Albert Museum i London. Strømperne formodes at være eksporteret fra Indien i begyndelsen af 1100-tallet. En teori peger på, at man begyndte at strikke i Ægypten i starten af 1100-tallet. Herefter gik der nogle hundrede år, før Europa blev præsenteret for strikning. Det anslås, at strikning kom til Europa i 1500-tallet. I 1500-tallet blev "knit" (det engelske ord for strikning) forbundet med at holde noget sammen. I forbindelse med at strikningen blev udbredt i Europa i 1500- og 1600-tallet kom den også til Danmark og resten af Norden. Strikning i Island kendes fra 1600-tallet.
I Norden udviklede der sig en tradition for strikning af trøjer og sjaler, og vi vil på denne daghøjskole se specielt på strikning af islandske trøjer/sjaler, herunder Islands historie, Uldens historie og den kulturelle baggrund for de islandske trøjers mønstre.
Vi vil også påbegynde strikning af islandske trøjer/sjaler, hvor vi hjælper hinanden med vidensdeling og idéudveksling. En vis forhåndskundskab til og færdighed i strikning vil være en fordel for deltagerne. Der må påregnes lidt udgifter til garn og mønstre.
Pris: 100 kr. for medlemmer og 150 kr. for ikke-medlemmer pr. dag!
Der kræves tilmelding til weekenden senest 3. november
Foredrag:
Foredrag om Uganda
26.sept kl. 14.00
Esben Jensen, tidl. Forstander på Vejstrup Efterskole:
Esben Jensen, tidligere skoleleder Vejstrup Ungdomsskole fortæller om sit engagement i Uganda Med hjælp fra fotos fortælles om gymnastikture og studieture til Uganda Lidt om landets historie, natur og kultur.
Dertil fortælles også om et engagement i Seniorer uden grænser hvor der arbejdes med udviklingsprojekter i børnehjem – skoler og sundhedsarbejder.
Pris: Medlemmer kr. 30 - ikke-medlemmer kr. 60
Tilmelding på hjemmesiden senest d. 22. september
Dialog mellem en sten og en billedhugger.
23.november kl. 13-15
Laila Westergaard, billedhugger
Laila Westergaard, der bl.a. har udsmykket hospitalskirken i Gødstrup, er 3. generation i en sten og billedhuggerslægt fra Lemvig. Hun er uddannet på Det Jydske Kunstakademi og på kunstakademiet i Istanbul. I dag har hun sit værksted i København og hendes værker kan ses i hele landet. Hendes kunst er kendetegnet ved en stor detaljerigdom og en bestræbelse på at gøre de tunge sten lette. I spændingsfeltet mellem det eviggyldige, tidslige og hverdagsagtige bevæger stenene sig. Til foredraget vil Laila Westergaard fortælle om sit arbejde med stenene gennem de sidste 32 år og de tanker,der ligger bag de mange værker, hun har skabt.
Pris: Medlemmer kr. 30 - ikke-medlemmer kr. 60
Tilmelding på hjemmesiden senest d. 18. november.
"Det er ikke sandt, at mennesker holder op med forfølge drømme, fordi de bliver gamle. De bliver gamle, fordi de holder op med at forfølge drømme."
Gabriel Garcia Márquez