Film og musik

 

Kontakt os

 

  Svendborg Seniorakademi

  Ørkildsgade 21

  5700 Svendborg

  Tlf. 30  69  37  67

 

  Kontor/telefontid:

 

  Telefontid: Hver fredag

  kl. 10 - 12


  Kontortid:

  1. fredag i måneden

  kl. 10 - 12


  E-mail:

  kontor@seniorakademiet.dk

 

  Bankkonto:

  Fynske Bank

  Reg. 0815   

  Konto. 0000 25  59  71

 

  Cvr - nummer: 20476230

 

  MobilePay: 24963Film / musik. 


 

Program forår 2023.

 Musik:


Søndagssammenkomst – med sang, samtale og debat.

Søndags sammenkomst – med sang, fortælling og debat.

Søndage den 15.januar, 12.februar og d.19.marts

Kl 14.00 -15.30.

Flere forskellige værter.

Vi mødes og synger sammen og drikker kaffe – og får serveret en god historie til kaffen, med mulighed for en snak og lidt debat.

 

 

Musikalske fortællinger  

Tirsdag i lige uger fra kl. 14.00-16.30 i salen.    

Tovholder: Bjerne Søberg og Leif Damkier.

I Musikalske Fortællinger vil vi præsentere forskellige genrer og musikværker – lige fra jazz over forskellige symfonier til opera, og ud over tovholderne har vi tilsagn fra Ole Dahl, Faaborg, og Erik Baes, Svendborg, om at medvirke i programmerne. Vi skal opleve kompositionerne på baggrund af introduktion til musikken og komponisten. Oversigt over emnerne tilsendes tilmeldte til holdet og vil også blive lagt på Seniorakademiets hjemmeside.


10/01 Ole Dahl: "Sindsygt god musik" - en fortælling om Robert Schumann og menneskene omkring ham


24/01 Erik Baes: Jazz - “Montmartre. Hvad var det egentlig for et sted?”


07/02 Bjerne Søberg: Jean Sibelius, - et liv med optræden på de store scener, violinkoncerter og symfonier.


21/02 Ole Dahl: Tchaikovskys 6. symfoni 07/03 Erik Baes: Gustav Mahler’s femte symfoni. “ Det er næsten for meget”

21/03 Leif Damkier: Musikalske spidsfindigheder og særheder? 

Seniorakademiet har købt et el-klaver til salen. Det betyder, at der kan demonstreres musik på stedet, hvis nogen af os ønsker det.Film.


Filmklubbens fredagsfilm.

Åben for alle, der har betalt kontingent.

Fredag en gang om måneden kl. 15.00 i rødt lokale.
Tovholder: Mette Marslund og Herdis Iversen.

 

Filmklubben viser forskellige gode film – ofte nogle, der er lidt specielle eller anderledes. Bagefter spiser vi sammen og diskuterer filmen, hvis der er tilstrækkeligt med tilmeldinger til spisning. Vi skiftes til at lave mad.

HUSK TILMELDING, HVIS DU VIL SPISE MED – SENEST ONSDAG KL. 15!

TILMELD DIG TIL hnsortebro@gmail.com eller sms til 28251437


Fredag d. 6.jan. kl. 15.00

En fantastisk kvinde

Oscar vindende Chilensk film

Marina er servitrice, men drømmer om at blive sangerinde. Hun er forelsket i den tyve år ældre Orlando. Efter de har fejret hendes fødselsdag, bliver Orlando syg og dør på hospitalet. I stedet for rum til at sørge over tabet af sin elsker bliver hun mistænkeliggjort af såvel læger som politi og Orlandos familie, der ser hende som en paria. Marinas identitet er også hendes byrde og den er faretruende tæt på at knække hende.

 

 

Fredag d. 3. febr. kl. 15.00

Den grønne cykel

Saudi arabisk film om den 10-årige Wadjda, hvis højeste ønske er en cykel. Men i Saudi-Arabien er det forbudt for kvinder at cykle, så hendes mor forsøger at tale hende fra idéen. Det afholder dog ikke den selvstændige Wadjda fra at tage sagen i egen hånd.
Hun beslutter sig for at stille op i skolens konkurrence om at citere Koranen, hvor pengepræmien er stor nok til, at hun selv kan købe sin egen cykel - med eller uden mors accept. Mens hun gang på gang støder ind i de begrænsninger, samfundet pålægger hendes køn, begynder folkene omkring hende så småt at se kvaliteterne i den unge rebel.

Det er den første spillefilm, der er optaget 100 procent i Saudi-Arabien og den første som er instrueret af en kvinde. Filmen deltog i Oscarnomineringen.

 

Fredag d. 3. marts kl. 15.00

Hærværk

Filmatisering af Tom Kristensens klassiske roman om det selvdestruktive menneske. Litteraturkritikeren Ole Jastrau (Ole Ernst) vælger at frigøre sig fra sin velordnede, borgerlige tilværelse. Han lader den stærkt venstreorienterede forfatter Steffensen (Jesper Christensen) flytte ind hos sig, hvad der snart medfører opløsning af hans hjem og hans ægteskab. Akkompagneret af gevaldige drukture kvitter Jastrau dernæst arbejde, omgangskreds osv. i en søgen efter en dybere mening med tingene. 

 

Fredag d. 31. marts kl. 15.00   OBS!! På grund af påsken vises filmen den sidste fredag i marts.

Drive my car

Oscar vindende japansk film bygget over en novelle af Haruki Murakami. Den handler om en teaterinstruktør og skuespiller Yûsuke Kafuku, hvis verden pludseligt bliver vendt på hovedet, så han tvinges til at gentænke sit liv. Filmen handler om sorg, savn, kærlighed, venskab og kunst.

 

HUSK TILMELDING, HVIS DU VIL SPISE MED – SENEST ONSDAG KL. 15!

TILMELD DIG TIL hnsortebro@gmail.com eller sms til 28251437


"Det er ikke sandt, at mennesker holder op med forfølge drømme, fordi de bliver gamle.  De bliver gamle, fordi de holder op med at forfølge drømme."


Gabriel Garcia Márquez